ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL, SĂRBĂTORITĂ LA PITEȘTI

Stiri

Update – Imagini din această dimineață:

Miercuri, 26 iunie 2019, de la ora 9.00, în fața Cercului Militar Pitești, Garnizoana Pitești, cu sprijinul Prefecturii Argeș, Consiliului Județean Argeș și Primăriei Municipiului Pitești, marchează Ziua Drapelului Național al României, care se sărbătorește începând cu anul 1998.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect. Revoluționarii de la 1848, atât cei din Transilvania, cât și cei din Țara Românească, au arborat steagul tricolor, ca simbol al luptei lor, având inscripționat lozinca: „Frăția”: „Dreptate – Frăție” și dându-i denumire de „stindard al libertății”.

Anteriormente, drapelul va fi sfințit, în prezența oficialităților locale, la Catedrala „Sf. Gheorghe” din Pitești, după care, în cadrul unei ceremonii, va fi arborat pe catargul din fața Cercului Militar.

(LEGENDĂ FOTO: Imagine arhivă, din 26 iunie 2015, când generalul de brigadă în rezervă Stan Niţu, președintele filialei din Pitești a Asociației Veteranilor de Război, în vârstă de 94 de ani atunci, Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești, a fost cel care a ridicat, pe catarg, în mod simbolic, drapelul României. Din păcate, din 2017, generalul Stan Nițu nu mai este printre noi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

94 − = 91