ALPINIST ARGEȘEAN, POVESTEA EXPEDIȚIEI DE PE VÂRFUL PUMORI

Sport

Luni, 17 decembrie 2018, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” din Pitești va avea loc prezentarea expediției „Viva Pumori 2018”.

Prezentarea va fi desfășurată de către Teofil Vlad, cunoscut alpinist argeșean.

„Expediția „Viva Pumori” şi-a atins principalul obiectiv: împreună cu Zsolt Torok şi Romică Popa am urcat pe vârful Pumori 7161 metri pe o rută nouă. Deschiderea unei rute noi pe un munte aşa de mare părea science-fiction pentru mine acum ceva vreme şi mă gândeam că, din punctul meu de vedere, va rămâne în cărțile lui Mick Fowler, Peter Boardman sau Joe Tasker, care m-au inspirat. În timp, am învățat să sper, să cred şi să vreau.

Deşi, inițial, Pumori suna bine urcat şi pe ruta normală, care nu este deloc uşoară, ințiativa de a încerca o premieră a venit la momentul potrivit. Aşa cum în 2013 pe Nanga Parbat am ales versantul mai greu şi a fost lozul câştigator, se pare că şi acum aspirațiile înalte ne-au condus acolo sus. Acum, pe drumul spre Kathmandu, încercând să las în urmă frigul şi să îmi dezgheț degetele, mă gândesc la puterea echipei noastre, la cum ne-am fost alaturi, la cum Romică şi Zsolt mi-au suportat slăbiciunile în toate aceste zile de foc. Traseul “Les voyages de Petit Prince” va rămâne mereu acolo… nu pe Pumori, ci în sufletele noastre” a declarat Teofil Vlad, după terminarea expediției pe munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

96 − 86 =