BERĂRIE ÎN GRĂDINA PUBLICĂ DIN PITEȘTI

Pitestiul vechi

Oameni practici, piteștenii dezvoltau mai mici sau mai mari afaceri în toate locurile cu vad din oraș – ba construiau „dughene” lipite de teatru, ba împânzeau Piața Episcopiei, la doi pași de biserica Sf. Gheorghe, cu altele, ba trânteau un bufet în Grădina Publică, doar era un loc extrem de frecventat, ba vindeau din bunurile bisericii Sf. Nicolae etc.

Am mai prezentat o carte poștală cu bufetul din Grădina Publică, din 1909, în acest ziar, la 10 septembrie 2019. De această dată, vă prezentăm una mai veche, din 1903. Berăria „I. C. Buțănescu” din fața Prefecturii Argeș atrăgea, sunt sigur, mulți clienți. Timpul liber trebuia petrecut într-un chip cât mai plăcut, nu-i așa?! Și nu doar de sărbători…

(Nota redacției: Carte poștală, din 1903, circulată în 1907, editată de Lazăr-Fiul, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, la anul, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea cărții poștale e posibilă numai cu acordul d-lui Cătălin Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

58 − 55 =