BIG BROTHER ÎN PITEȘTI! ZECI DE PERSOANE URMĂRITE ȘI SANCȚIONATE

Administrativ

În prima decadă a lunii noiembrie din acest an, a fost finalizată montarea sistemului de monitorizare video la nivelul municipiului Pitești.

Dintr-un total de 201 camere video, un număr de 35 camere au fost montate la diferite platforme de strângere a gunoiului și, în paralel, s-a desfășurat o activitate de informare și de prevenire privind modul de depozitare și condițiile de curățenie la platformele de colectare a gunoiului menajer, deșeuri din ambalaje de carton sau hârtie.

Dispecerii din cadrul Biroului Informatică și Monitorizare Video au depistat și transmis către echipajele din teren, în perioada 01.11-17.12.2018, un număr de 258 fapte antisociale  referitoare la nerespectarea prevederilor legale privind curățenia în zona platformelor de gunoi (de exemplu, aruncarea gunoiului menajer/deșeurilor lângă pubelele de gunoi, colectarea de PET-uri, depozitarea de moloz fără avize legale etc.).

În perioada menționată, polițiștii locali au sancționat contravențional un număr de 45 de persoane care au încălcat prevederile H.C.L. nr. 197/2017, reprezentând amenzi în cuantum de 3950 lei.

În urma depistării persoanelor neautorizate privind colectarea deșeurilor de orice natură depozitate la platformele de colectare a deșeurilor menajere, au fost acordate, potrivit H.C.L. nr. 224/2013, completat cu H.C.L. nr. 91/2013, un număr de 46 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.840 lei,  precum și dispunerea, când situația o impunea, a  sancțiunii complementare de ridicare a vehiculului de natura celor trase sau împinse cu mâna sau/și cu tracțiune animală.

Agenții din cadrul Serviciului Siguranță Publică acționează periodic și vor interveni punctual și inopinat pentru identificarea și luarea măsurilor ce se impun, vor stabili puncte de staționare în zonele considerate „critice” și vor accentua patrularea auto/pedestră în vederea preîntâmpinării comiterii unor evenimente nedorite .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

46 − = 41