CENTRUL PITEȘTIULUI, ÎN 1970

Pitestiul vechi

Arhitecții piteșteni și activiștii de partid ai vremii au greșit enorm când au decis demolarea clădirilor din centrul orașului Pitești. După cum am prezentat și cu alte prilejuri, existau clădiri frumoase din punct de vedere arhitectonic. Nu mai zic, încărcate de istorie. Dar a existat o furie de neînțeles din partea autorităților împotriva a ceea ce amintea de trecut, pentru a se amenaja noi edificii. Ok! Puteau fi construite și acestea, dar în alte zone din oraș, erau multe străzi cu dughene. Așa cum au procedat edilii din alte orașe – Brașov, Sibiu, Arad, Iași etc. Dar comuniștii locali au dorit să șteargă orice urmă care amintea de trecut, din păcate!

Prezentăm acum o fotografie din 1970 realizată de arhitectul Alexandru Mulțescu. Ca localizare, era prima clădire din intersecția Străzii Griviței, clădirea se afla în zona Complex „Fortuna” (în momentul actual, în colțul din stânga se află Mall Trivale).

(Nota redacției: Fotografie din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. Sigur reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea fotografiei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 69 = 76