PORT POPULAR DIN PITEȘTI, LA 1908

Pitestiul vechi

Iată o a treia imagine cu portul popular din Pitești, semn că majoritatea populației orașului se înveșmânta așa, cu excepția celor bogați și puțini, din lumea bună, care purtau haine „nemțești”.

Imaginea este din 1908, în fundal fiind Clubul sportiv de pe strada Traian. Nu am regăsit această clădire în „Catalogul monumentelor istorice din județul Argeș”, editat de Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Argeș, în 2011, cert este că, la 1908, era o casă particulară, și nu club sportiv, cum își amintesc piteștenii care l-au frecventat în anii 1950-1960.

Asemenea imagini sunt de folos istoricilor care ar putea scrie, în sfârșit, o istorie cât de cât completă despre Pitești, cât și etnografilor locali.

(Nota redacției: Carte poștală din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textul aparține lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

70 − 69 =