TEATRUL „DAVILA” ÎN 1969

Pitestiul vechi

Cum vă place?! Părerile sunt împărțite, mai ales după ce am mai publicat în ziarul InfoPitești o imagine veche cu Teatrul „Al. Davila” din Pitești și cei mai mulți spuneau că era mai frumos înainte. Modernizarea și extinderea clădirii Teatrului „Davila” au loc în anii 1977-1979, sub conducerea arhitectului Nicolae Ernst, de către Trustul de Construcții Argeș.

Puțini știu că marele regizor român Liviu Ciulei a fost implicat direct în inițierea acestor lucrări de modernizare. Liviu Ciulei, care era și arhitect la bază, a venit cu ideea creării Sălii Studio, pentru montarea pieselor într-un act, cu unul-doi-trei actori. O sală folosită din plin, pusă în valoare de când cu Festivalul internațional al teatrelor de studio.

Și totuși! Important este să mergem la teatru, indiferent de cum arătă pe afară clădirea, important e ce și cum se joacă pe scenă!

(Nota redacției: Fotografie, album apărut la Editura Meridiane în 1969, autori arh. George Nichitovici și Mihail Cristescu, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, la anul, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! În fine, cum tot repet, reproducerea fotografiei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 5 =