CONSTANTIN SIMIONESCU, PRIMUL SENATOR DAT DE I.A.T.S.A. (120)

Pitestiul vechi

Constantin Simionescu s-a născut la 25 ianuarie 1937, în comuna Poboru, județul Olt. În 1956 absolvă Școala Medie din Slatina, iar peste zece ani, în 1966, Facultatea de Finanțe-Contabilitate din cadrul A.S.E. București. Și-a început cariera ca economist contabil la I.A.P., între 1966 – 1972 fiind economist, iar apoi, până în 1989, contabil-șef al uzinei constructorilor de mașini „Dacia”. Din 1989 și până în toamna anului 1992 este director economic al I.A.T.S.A. Ștefănești.

La alegerile din septembrie 1992 este cap de listă la Senat pe lista F.D.S.N. Argeș, obținând 111.854 de voturi. Este ales vicepreședinte al Comisiei de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital  a Senatului. A deținut, în perioada mandatului său, funcția de vicepreședinte al F.D.S.N. (P.D.S.R.) Argeș. În 1995 este cel care îl „descoperă” pe Constantin Nicolescu, aflat la conducerea I.A.T.S.A. și membru de rând al Clubului Umanist, susținându-l pentru obținerea funcției de prefect al județului Argeș, în urma demisiei lui Vasile Nițu.

Ca senator, Constantin Simionescu s-a înscris în „spiritul vremii”, participând activ și la acțiunea de privatizare a unor mari societăți. Pierde, treptat, legătura cu electoratul, imaginea sa publică nefiind la înălțimea noilor cerințe impuse de P.D.S.R., s-a spus la vremea respectivă. În fapt, omul avusese pe mână atâția ani banii Uzinei „Dacia”, nu prea accepta ordine de la oricine.

În consecință, în 1996 nu mai candidează pentru un nou mandat, angajându-se consilier la B.C.R. București, funcție pe care o deține până în 1999, când se pensionează. Aflat la pensie, nu a mai fost interesat de politică. Oricum, alte nume apăruseră la orizont…

Nota redacției: Din volumul în curs de elaborare „Istoria primarilor de Pitești, prefecților și parlamentarilor de Argeș”, de Jean Dumitrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 72 = 77