CUM ARĂTA HALA DE CARNE DIN PITEȘTI ÎN 1945

Pitestiul vechi

Pe actualul amplasament al Palatului Administrativ al județului (Casa Albă, sediu pentru Prefectura Argeș și Consiliul Județean Argeș), s-a aflat, timp de șase decenii, la doi pași de Biserica „Sf. Gheorghe”, o impunătoare Hală de Carne, până a fost demolată, la începutul anilor 70.

La 10 mai 1913, cu aprobarea Consiliului Tehnic Superior din Primăria Pitești, s-a pus piatra de temelie, în Piața Episcopiei, pentru Hala de Carne, fiind expropriate, la insistențele ministrului Vintilă Brătianu, mai multe barăci negustorești, precum și Casele Botescu. Ulterior, alături, a fost construit și Hala de Pește, hală la care a fost adusă, cum își amintesc unii piteșteni în vârstă, chiar o… balenă la vânzare!

(Nota redacției:  Două noi fotografii din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textul aparține lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + = 10