FILM DOCUMENTAR ARTISTIC DESPRE CORNEL CHIRIAC

Cultura

Despre ziaristul piteștean Cornel Chiriac, promotor al jazz-ului în România, realizator al emisiunii „Metronom” la Radio „Europa liberă”, ucis, la Munchen, în condiții neelucidate, în 1975, la vârsta de 33 de ani, am mai scris. Revenim cu noutăți, în exclusivitate.

Titus Muntean, născut la Arad în 1965, regizor și scenarist, va realiza primul film documentar artistic de lung metraj despre Cornel Chiriac. Va filma și la Pitești, iar în film vor juca și piteșteni care l-au cunoscut pe Cornel Chiriac. O primă întâlnire, la Pitești, a avut loc săptămâna trecută cu Măiță Chirițescu, unul dintre cei mai buni prieteni ai celebrului om de radio. Din păcate, piteșteanul Mircea Udrescu, cel mai bun prieten al lui Cornel, a decedat la cumpăna anilor 2018-2019 la Bruxelles… Dar a stat de vorbă, deja, cu Gerlinde Schuster(Linda), logodnica lui Cornel. Titus Muntean caută să discute cu toți (cei care mai sunt în viață) și care pot oferi informații relevante despre viața lui Cornel.

Filmul trebuie terminat în doi ani și are finanțare (proiect câștigat). Denumirea filmului este, însă, cam seacă și generică, „Unde scurte”. Filmul ar trebui să poarte numele lui Cornel Chiriac în titlu (e o părere).

Până în prezent, regizorul și scenaristul Titus Muntean a realizat filmele „Caravana cinematografică”, „Examen”, „În derivă”, „Expploratorul”, „Drăguș 2×40”, „Lombarzilor 8”, „O să fie bine”, „Pro Patria” și mai multe seriale de televiziune.

Îi urăm succes cu noul film și abia așteptăm să mergem la premieră! Filmările încep în curând, după definitivarea scenariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 − 59 =