IULIAN NISTOR, ÎNTEMEIETOR AL P.N.Ț.C.D. PITEȘTI, DEPUTAT P.D.S.R (121)

Pitestiul vechi

Iulian Nistor s-a născut la 28 iunie 1954, la Drobeta Turnu Severin. În 1979 a absolvit Facultatea de Științe Economice a Universității Timișoara. A primit repartiție la Pitești, lucrând ca inspector principal la Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș până în 1992.

La sfârșitul lunii decembrie 1989, Iulian Nistor este unul dintre întemeietorii organizației Pitești a P.N.Ț.C.D. Ajunge unul dintre liderii locali țărăniști, fiind ales vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Unitate Națională Argeș, în 1990. La 20 mai acel an, candidează, de pe poziția a treia, la alegerile pentru Camera Deputaților, dar P.N.Ț.C.D. Argeș primește doar 7611 de voturi (nici primul de pe listă, Barbu Pițigoi, nu ajunge deputat).

După acest eșec, Iulian Nistor s-a… orientat, intrând în F.D.S.N. Exact la dușmanii țărăniștilor, și invers. În septembrie 1992, candidează cu succes pe lista acestui partid (transformat apoi în P.D.S.R./P.S.D.), ajungând deputat alături de Vasile Nițu, Adrian Duță și Gh. Zgondea, pe care i-am prezentat deja. A fost membru în Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, în timp ce la Argeș s-a implicat serios în afaceri, ajungând, la un moment dat, să se judece cu propriul guvern.

Nu a mai fost propus pe liste în 1996, din cauza imaginii publice pe care și-a creat-o. Recunosc, am fost printre puținii care au contribuit la „imaginea” sa, păcat că nu am la îndemână articolele pe care le-am scris în acei ani despre „deputatul și soacra”. La acea vreme, se mai ținea cont de presă. Fără un nou mandat, Iulian Nistor s-a dedicat, după 1996, exclusiv și discret afacerilor. La un nivel ridicat, mutându-se la București…

Nota redacției: Din volumul în curs de elaborare „Istoria primarilor de Pitești, prefecților și parlamentarilor de Argeș”, de Jean Dumitrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

99 − 95 =