LA 1935, FOTBALIȘTII PITEȘTENI CÂȘTIGAU LA SCOR MECIURILE

Pitestiul vechi

Cum nu există, încă(!), o monografie a Piteștiului, nu avem speranțe că, prea curând, o să se ocupe cineva de istoria sportului argeșean. Nici măcar de istoria fotbalului din Pitești (doar FC Argeș a beneficiat de două cărți, scrise de Sevastian Tudor și Traian Ulmeanu). Că a existat viață sportivă la Pitești o dovedesc afișul și cronicile pe care vi le prezentăm acum.

La 6 iunie 1935, ora 5.30 p.m., pe o „căldură copleșitoare” și a unui public nu prea mare, avea loc, pe Arena Sporting-Club, meciul de fotbal dintre A.S.F.C. București (echipă a Industriei Iutei) și Sporting-Club Pitești, la acea dată campioana districtului. Afișul îndeamnă publicul prezent să „respecte arbitrul și pe jucători”. Prețul unui bilet era de 20 de lei (pe bănci) și de 10 lei, în picioare. „Plus aviația”, mai scrie pe afiș, pentru cei care plăteau „timbrul aviației”.

Meciul a fost câștigat detașat de fotbaliștii piteșteni, cu 7-2 (4-0). Sporting-Club (Roșiori) a fost, în acei ani, o echipă bine cotată, cu multe victorii zdrobitoare la activ (cu P.A.S. Pucioasa câștiga cu 9-1). Din presa vremii, am reținut un nume de atacant, Papaiani. Păcat că, în lungile discuții pe care le-am avut cu actorul Sebastian Papaiani, nu am știut să-l întreb dacă în familie a avut vreo rudă care a jucat fotbal la Pitești!

(Nota redacției: Cărțile poștale și toate fotografiile  din această rubrică fac parte din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textele aparțin lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 4 =