MIRCEA IONESCU-QUINTUS, UN ÎNȚELEPT RĂTĂCIT PRINTRE POLITICIENI

Politic

INTERVIURI REGĂSITE (13)

„Nu mai facem politică de partid…”

-interviu cu dl. Mircea Ionescu-Quintus, președintele Partidului Național Liberal –

D-le președinte, cum priviți dv. scena politică românească fără prezența lui Corneliu Coposu?

-Dispariția lui Corneliu Coposu a însemnat nu numai pentru P.N.Ț.C.D., ci și pentru întreaga opoziție și toți românii o pierdere de neînlocuit. A dispărut un om, dar au rămas o gândire, o concepție și un exemplu. E nu numai o datorie, e o soluție pentru noi toți ca, rămânând puternic uniți în jurul Convenției Democratice, continuând tradiționala prietenie dintre P.N.Ț. și P.N.L., să asigurăm unitatea opoziției, forța ei și să credem în victoria în alegeri.

Dv. vorbiți de unitate în sânul opoziției, în sânul C.D.R. mai precis. Se știe câte neînțelegeri există. În Argeș, liberalii se mai ceartă cu țărăniștii chiar și la țară!

-Eu m-am referit la situația de la organismele centrale ale C.D.R. A pretinde cineva că unul dintre cele două partide încearcă să domine în Convenție e o aberație! P.N.L. și-a recăpătat rolul și locul în Convenție și declar, cu toată sinceritatea, că nu dorește să ia locul nimănui, ci să-și păstreze locul. N-am simțit în acest an, de când suntem în C.D.R., că P.N.Ț.C.D. ar încerca să-și impună păreri, hotărâri, direcții…

Și oameni! De aici se pleacă!

-Fără îndoială, e inevitabil să nu existe discuții la promovarea unor persoane. Dar această dispută nu poate decât să servească C.D.R. când promovează cei mai buni. Am spus tuturor organizațiilor noastre că acolo unde partenerii noștri au oameni mai valoroși să-i susțină. Ar fi cea mai gravă eroare susținerea partinică a unor persoane. Trebuie să susținem valorile.

Ce mai face P.N.L. în prezent?

-Până la sfârșitul campaniei electorale n u ne mai permitem nici un fel de răgaz. Toți membrii biroului permanent de la București se duc, la sfârșit de săptămână, în diverse părți ale țării.

Care e mesajul pe care îl duceți?

-Mesajul „Contractului cu România”! Noi nu mai mergem ca membri ai P.N.L., ci ca purtători de cuvânt ai C.D.R.! De acum, nu mai facem politică de partid, ci politica și programul Convenției!

Nu mai există deosebiri de doctrine între P.N.L. și P.N.Ț.C.D.?

-Din moment ce avem un „Contract cu România”, s-au topit toate doctrinele în el. Avem păreri diferite, desigur, dar mai mult de amănunt. Să ajungem noi să câștigăm alegerile, să ajungem la guvernare și vom vedea atunci care sunt soluțiile cele mai bune!

Vă mulțumesc!

Jean Dumitrașcu

(Interviu realizat la sediul P.N.L. Argeș și publicat în ziarul „Argeșul” la data de 20 aprilie 1996)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 − 20 =