MODA LA PITEȘTI ÎN 1900

Pitestiul vechi

La un moment dat, prin 2007-2008, obținusem bani de la bugetul local pentru proiectul „Cărțile Municipiului Pitești”. Intenția mea a fost de a încuraja scrierea de cărți despre istoria orașului, despre personalitățile orașului, despre locuri și fapte. Visam la o monografie a Piteștiului, cum au alte orașe sau… comune, la un album cu imagini vechi. Deși presa locală m-a ajutat cu popularizarea proiectului, nu au apărut… istoricii care să și scrie asemenea lucrări, cu două excepții. Bani au fost, interes mai puțin, deși nu ne plângem că nu avem profesori de istorie. Așa se face că istoria Piteștiului este încă puțin cunoscută de către publicul larg. În condițiile în care, se știe, memoria este de scurtă durată.

Publicăm, de această dată, o carte poștală de la 1900, ca să vedem cum era moda la Pitești atunci pentru categoriile sociale de rând, de târgoveți. Firește, cei din lumea bună și bogată se îmbrăcau „nemțește”. Documentul foto îi poate interesa pe etnografii locali, dar și pe piteștenii dornici să își cunoască strămoșii.

(Nota redacției:  O nouă carte poștală din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textul aparține lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 51 = 56