„OCTAV”, UN FILM EXCEPȚIONAL CU MARCEL IUREȘ

Cultura

Astăzi, de la ora 18.00, va fi prezentat la Cinematograful „București” din Pitești filmul românesc „Octav”. Regia îi aparține lui Serge Ioan Celebidachi (fiul marelui dirijor Sergiu Celibidache), în rolurile principale fiind Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits și Alessia Tofan…

Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureș), o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei, pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a explicat cum a luat naștere scenariul filmului: „Am crescut cu foarte mulți bătrâni în jurul meu, și acest contrast al timpului a rămas ceva aparte pentru mine. Am scris textul împreună cu prietenul meu James Olivier, propunându-i să explorăm trecutul, să ajungem la o evaluare a timpului. A fost de la bun început în scenariu această motivație a timpului. Nu este un film despre tatăl meu. De la Marcel Iureș a venit ideea să-l joace pe tatăl meu, să umple personajul principal Octav cu ceva mai mult. A fost o discuție foarte deschisă și o provocare foarte interesantă”.

Prețul unui bilet la „Octav” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

38 − 37 =