PENTRU O STRADĂ MARIN IONIȚĂ ÎN PITEȘTI!

Cultura

La 7 mai 2018, Marin Ioniță, cel mai important scriitor și gazetar piteștean, pierdea, la 89 de ani, lupta cu boala de inimă care îl afectase enorm în ultimii ani de viață, dar care îi și inspirase unele cărți, precum „Mireasa neagră”.

Absența lui Marin Ioniță din viața culturală a Cetății s-a făcut resimțită din plin, cuvântul său având o deosebită greutate; lipsesc colaborările care dădeau strălucire revistelor și ziarelor care îl găzduiau, întâlnirile culturale pe care le organiza, îndrumarea de care se bucurau cei de la Cenaclul Sind Junior. Postum i-a apărut o carte, prin grija lui George Baciu, volumul al doilea din „Interviuri neconvenționale”. Prea puțin. Poate e momentul ca discipolii săi numeroși să se gândească la o serie de Opere alese, în frunte cu cartea sa de căpătâi, „Kiseleff 10- Fabrica de scriitori”.

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11,30, la cimitirul Schitului Trivale, acolo unde își doarme somnul de veci, va avea loc un parastas organizat de fiul său, renumitul gazetar Ion M. Ioniță, și de soție. Poate nu ar fi rău ca o stradă din Pitești să îi poarte numele, mai ales că meritele culturale excepționale i-au fost recunoscute din timpul vieții, primind de la Primăria Municipiului Pitești titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Și dacă nu o stradă, măcar o alee din… Pădurea Trivale, pădure în care se plimba adesea și care l-a inspirat constant de-a lungul anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 + = 42