PITEȘTEANCA GABRIELA MARIA ZOANĂ, PE LISTA CANDIDAȚILOR PSD LA EUROPARLAMENTARE

Politic

Partidele din Pitești au reușit să impună de-a lungul anilor un singur europarlamentar până acum, indiferent de numărul celor cu funcții aparent grele în plan local. Majoritatea organizațiilor nici măcar propuneri de piteșteni/argeșeni nu au avut sau nu au, dar să mai și impună un candidat la Centru! Cu o excepție notabilă. Gabriela Maria Zoană, europarlamentar PSD, o tânără extrem de capabilă și de ambițioasă, atrasă de politică încă de pe băncile liceului (Colegiul Național „I.C. Brătianu”), când urma pianul și era implicată în activități civice de tot felul.

A urmat o carieră juridică, s-a făcut remarcată, și-a dat doctoratul, a fost aleasă consilier local la Pitești din partea PSD și a ajuns lector universitar doctor la Universitatea din Pitești. În ultimii ani, a ajuns director general adjunct pe țară la Oficiul Național al Registrului Comerțului. La alegerile europarlamentare trecute, a participat pe un loc eligibil și, din 30 ianuarie 2018, Gabriela Zoană a ajuns în Parlamentul European. Și-a luat rolul în serios, a fost extrem de activă și, mai mult, și-a intensificat legăturile cu Piteștiul.

Săptămâna trecută, organizația județeană Argeș a PSD a validat în unanimitate propunerea (venită din partea primarului Ion Dumitru) ca Gabriela Zoană să candideze pentru un nou mandat de europarlamentar la alegerile din mai a.c., propunere acceptată și de conducerea centrală a partidului.

Dacă ne gândim bine, Gabriela Zoană, deși încă tânără, este cam singurul piteștean care joacă în politica mare națională, chiar europeană, indiferent de partid…

 

2 thoughts on “PITEȘTEANCA GABRIELA MARIA ZOANĂ, PE LISTA CANDIDAȚILOR PSD LA EUROPARLAMENTARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 + = 32