PITEȘTENII DE RÂND, MAI INTERESAȚI DE BUGET DECÂT POLITICIENII

Stiri

Dezbaterea publică a proiectului bugetului Municipiului Pitești pe anul 2019 a avut loc astăzi în sala mare a Centrului Multifuncțional, fiind prezenți oameni din administrație, consilieri locali și reprezentanți ai societății civile. Față de alți ani, au lipsit reprezentanți ai Prefecturii Argeș și ai Consiliului Județean. În plus, niciun parlamentar de Argeș nu a fost interesat de bugetul Piteștiului.

Au participat în schimb mulți piteșteni care s-au implicat activ în dezbateri, venind cu propuneri, solicitări sau care au criticat administrația locală.

Primarul Cornel Ionică a prezentat principalele componente care construiesc bugetul. În anul 2019, din impozite, taxe, sume din impozitul pe venit și sume din alte venituri locale se estimează un buget de 3764,499 md lei, la care se adaugă 243,42 md lei sume de la bugetul de stat.

Astfel, va fi asigurată partea de funcționare a administrației piteștene, însemnând cheltuieli cu bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare, precum salubritate stradală, spații verzi, iluminat public, reparații curente străzi, etc. Tot din capitolul de funcționare sunt asigurate subvențiile pentru energia termică și transportul urban în comun de călători, dar și fondurile pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, sumele pentru asistența socială, bursele sociale, de studiu sau de merit, precum și finanțarea învățământului particular acreditat.

Pentru dezvoltare este asigurat un buget în valoare de 982,36 md lei, bani destinați continuării unor lucrări, precum săli de sport, cantine școlare, modernizare școli, modernizare și amenajare de noi locuri de joacă, modernizare și reabilitare străzi, achiziționare utilaje pentru deszăpezirea, întreținerea, repararea, dar și curățarea străzilor. O atenție deosebită a fost acordată proiectelor de investiții și dezvoltare cu finanțare europeană sau de la bugetul de stat, alocându-se sumele necesare pentru studii de fezabilitate, proiectare sau cofinanțare. O parte dintre cetățenii aflați în sală au participat activ, au luat cuvântul, au expus probleme și făcut propuneri.

Primarul Cornel Ionică și-a exprimat speranța ca bugetul pe anul 2019 să se poată realiza în cât mai mare măsură, iar lucrările de investiții propuse să se poată încheia cu succes. Pentru mai multe informații puteți găsi întreg proiectul de buget, acesta fiind postat pentru consultare pe site-ul Primăriei Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + = 16