POLIȚIA LOCALĂ: SUTE DE AUTOTURISME ABANDONATE ÎN PITEȘTI

Stiri

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au derulat, în primele șapte luni ale acestui an, mai multe acțiuni pentru aplicarea prevederilor Legii 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale. În acest moment, situația este următoarea:

• 167 de autoturisme abandonate identificate în teren, pentru care au fost întocmite procese verbale de constatare, conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 421/2002, fiind înregistrate în evidențele Poliției Locale și demarate procedurile legale privind identificarea și somarea proprietarilor.

• 137 de autoturisme ridicate de proprietari la împlinirea termenului de 10 zile, prevăzut de somația afișată pe caroseria autoturismului prin care se solicită ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public al Municipiului Pitești ( dintre acestea, un număr de 9 autoturisme au fost readuse într-o stare corespunzătoare circulaţiei pe drumurile publice).

• 22 autoturisme – SOMATIE – în conformitate cu Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Piteşti, iar la împlinirea termenului se vor demara activităţile de ridicare a acestora de pe domeniul public.

• 8 autoturisme se află în diferite situații juridice (sechestru, proprietar decedat, parte într-un dosar aflat în desfășurare, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 2 =