PRIMĂRIA PITEȘTI, PE PRIMUL LOC LA PROIECTE PE FONDURI EUROPENE

Stiri

Prezent, recent, într-o conferință de presă a Consiliului Județean Argeș, alături de președintele Dan Manu, Liviu Mușat, directorul Agenției ADR-3 Sud Muntenia, a prezentat o situație a proiectelor depuse de autoritățile locale argeșene pentru obținere de fonduri europene nerambursabile.

Astfel, Liviu Mușat a arătat:„Consiliul Județean Argeș are depuse 9 proiecte, în valoare totală de 250 milioane lei, toate fiind eligibile. Pe primul loc, la proiecte, cu o valoare totală de 266 milioane lei, se situează Primăria Pitești, dar să vedem dacă toate vor fi eligibile. Urmează orașul Topoloveni, cu 7 proiecte, în valoare de 77 milioane lei, și municipiul Curtea de Argeș, cu patru proiecte, în valoare de 76 milioane lei.”

Cu zero proiecte, orașul Mioveni și Municipiul Câmpulung. „Cred că Mioveniul se concentrează pe finalizarea spitalului orășenesc, dar nu îi înțeleg pe cei de la Câmpulung”. Dintre comune, a spart gheața, cu un proiect, comuna Domnești. Liviu Mușat a mai precizat că sunt axe de finanțare diferite, unele destinate exclusiv municipiilor, altele orașelor, altele comunelor, altele consiliilor județene.

266 milioane lei (sau 2660 miliarde lei vechi) bani atrași înseamnă destul de mult, de pildă, pentru Pitești. Firește, a mai adăugat Liviu Mușat, va trece un timp până la inaugurarea acestor proiecte, dar sunt mulți pași de făcut și, foarte important, nu e deloc ușor să faci proiecte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =