infopitesti.ro

sâmbătă, august 15, 2020

UPDATE: ȘERBAN VALECA, RESPINS DE KLAUS IOHANNIS

Stiri

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile, informează Mediafax.

„…Resping propunerea pentru ministerul Educaţiei, nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii pentru România, precum educaţia, precum România educată care reprezintă reforme la un nivel la care PSD nu pare să le accepte şi nici nu e în stare să le facă”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

Șerban Valeca, senator PSD și fost ministru al Cercetării, este propunerea social-democraților pentru funcția de ministru al Educației, susțin surse din partid. Decizia a fost luată, astazi, în ședința Comitetului Executiv Național, scrie SparkNews.ro

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, propunerea ca Șerban Valeca să preia funcția de ministru al Educației.

Șerban Valeca este senator de Argeș și a fost ministru delegat al Cercetării. Are 63 de ani și se află la al patrulea mandat de parlamentar. A deținut funcția de ministru delegat pentru cercetare în perioada 2000-2004, în Guvernul Adrian Năstase, dar și în 2017, în cabinetul Sorin Grindeanu. CV-ul lui Șerban Valeca – senat.ro

Pe lista propunerilor pentru funcția de ministru al Educației au mai fost Radu Szekely, fost consilier al ministrului Educației, și Florian Lixandru, secretar de stat în MEN.

Potrivit unor surse din partid, citate de Medifax, inițial, o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educației, să preia conducerea instituției, însă PSD a revenit asupra hotărârii.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, întrebată pe cine susține ca ministru la Educație, că această chestiune va fi discutată în CEx, precizând că trebuie să fie ”un om care să cunoască sistemul”.

”O să vă spun după ce o să am votul CEx-ului. Un om care să cunoască sistemul”, a spus Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

53 − 45 =