PITEȘTI: SE STRÂNG SEMNĂTURI PENTRU COTROCENI

Politic

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 are loc în data de 10 noiembrie. Există, deja, mai mulți candidați susținuți de partide politice, dar și independenți. Să nu mai zicem că nu avem dintre cine alege! Primul pas, ca să poți candida, este să ai în spate un număr mare de semnături din partea alegătorilor. Campania, în acest sens, s-a declanșat și la Pitești.

Candidații propuși de partide sunt: Klaus Iohannis, actualul președinte (susținut de PNL), Viorica Dăncilă (susținută de PSD), Dan Barnda (candidat U.S.R. și PLUS, în tandem, ca premier, cu Dacian Cioloș), Călin Popescu Tăriceanu (candidatul ALDE), Toader Paleologu (susținut de Partidul Mișcarea Populară), Hunor Kelemn (din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România), Ramona Ioana Bruynseels (candidat Partidul Puterii Umaniste), Viorel Cataramă (candidat Partidul Dreapta Liberală), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie). Partidul Pro România al lui Victor Ponta încă nu s-a decis ce va face, dacă va avea candidat propriu sau va susține un alt candidat.

Sunt și independenți: Florentin Pandele (soțul Gabriel Firea, cea care a ratat nominalizarea din partea PSD), Bogdan Stanoevici (actor în serialul Antena 1, „Fructul Oprit”, director al Circului Metropolitan de Stat), Miron Cozma (fostul lider al minerilor din Valea Jiului, implicat în atâtea mineriade sângeroase) și Liviu Pleșoianu (deputat PSD).

Și-au mai anunțat intenția de a candida: John Banu (om de afaceri, din partea PNRo), Cladiu Crăciun (lector la SNSPA, din partea Demos) și Ninel Peia (fost deputat, NR).

Pentru a putea depune o candidatură la biroul electoral este nevoie de 200.000 de semnături din partea cetățenilor. Partidele care nu au structuri în teritoriu, vor reuși cu greu să atingă acest prag.

De câteva zile, Primăria Municipiului Pitești a fost bombardată cu solicitări din partea partidelor pentru amplasarea de corturi electorale, pentru strângerea de semnături din partea piteștenilor. Primul cort amplasat a fost cel al PNL, urmat de cel al USR-PLUS, ambele în spatele Teatrului „Al. Davila”.  Dacă toate aceste partide și candidați independenți vor solicita și primi acordul pentru amplasarea de corturi electorale de 9 m.p., e de așteptat ca Piața Primăriei Pitești să se umple de corturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 4 =