ȘI TINERI ARGEȘENI AU VOTAT CU MAIA SANDU

Politic

Legăturile dintre Pitești și Chișinău sunt vechi de zeci de ani. Ani buni au fost duse ajutoare la Chișinău și, de acolo, au fost invitate la Pitești diverse personalități politice și culturale, precum Dorin Chirtoacă, Grigore Vieru și Nicolae Botgros, ca să-i numim pe cei mai cunoscuți. În plus, la Pitești, Universitatea de stat a acordat un sprijin deosebit studenților basarabeni. Unii dintre aceștia au mers la Ambasada Moldovei de la București, ieri, pentru a vota cu Maia Sandu (vom reveni).

În sfârșit, după trei decenii, alegerile prezidențiale de la Chișinău sunt câștigate de un candidat pro-european, Maia Sandu, cea care a obținut 57.75% din voturi, cu 15 procente în fața lui Igor Dodon, singurul președinte din lume care se trata de Covid făcând… sport!

Numărul de alegători care au votat în străinătate în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova este un record, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban. În mai multe oraşe din Europa, cetăţeni moldoveni nu au mai putut votat din cauza epuizării numărului de buletine de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 − 29 =