SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PITEȘTI, SCHIMBARE TOTALĂ

Stiri

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi de către Consiliul Județean Argeș, a fost semnat un contract de finanțare privind ,,Extindere, modernizare și dotare spații Urgență Spitalul de Pediatrie Pitești”

LUCRĂRI PROPUSE

În corpurile existente – zona parter – își desfășoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie care se compune din zona acces pacienți – atât pe picioarele lor cât și cu ambulanța, zona urgențe minore, zona resuscitări, sala gips și sala deparazitare cu grup sanitar propriu precum și saloane staționar și izolator fiecare deservit de grup sanitar propriu. Acestor funcțiuni li se adaugă spațiile pentru personalul medical – recepție, birouri, spațiu asistente cu grup sanitar și duș propriu, spațiu doctori cu grup sanitar și duș propriu precum și grupuri sanitare comune pentru pacienți. Compartimentul de Primiri Urgențe are legătură cu corpul spitalului – C1 prin liftul medical și scara închisă din beton armat în 2 rampe, cu lățimea rampei de 1.20 m.

Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate pe sexe (vestiar bărbați/haine de lucru, vestiar bărbați/haine de stradă, vestiar barbați/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spații depozitare materiale sanitare și spații depozitare medicamente, spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective. Acestora li se adaugă spații de circulație (zona acces personal CPU haine de stradă, hol personal CPU haine de lucru) ce fac legătura între ele și cu spațiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgențe.

Regim de înălțime: P+2E parțial. Etajul propus va avea o structură de rezistență alcătuită din grinzi și stâlpi din profile metalice cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich și compartimentări interioare din gips-carton. Pentru extinderea pe verticală cu încă un nivel – etaj 2 – a incintei liftului se va realiza o structură de rezistență alcătuită din țevi metalice, cu închideri exterioare (pereți și acoperiș) realizate din panouri sandwich.

În cadrul spațiilor nou create vor fi realizate toate instalațiile necesare (instalații sanitare, instalații de preluare a apelor meteorice, instalații termice, instalații ventilare și climatizare, instalații de detectare și avertizare în caz de incendiu, instalații de control acces, instalații de sonorizare, instalații electrice de iluminat și prize.

INDICATORI:

Beneficiarii direcți sunt UAT Județul Argeș, respectiv Spitalul de Pediatrie Pitești, iar beneficiarii indirecți sunt pacienții ce se prezintă la Urgență, în numar de 29.748 persoane (2017), personalul medical și administrativ: medici – 7, personal mediu sanitar și registratori medicali – 31, personal auxiliar sanitar – 23, un total de 61 persoane, care își desfasoară activitatea în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe.

Durata de implementare: 30 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 30 = 31