VĂ MAI AMINTIȚI DE DEPUTATUL GHEORGHE ZGONDEA? (119)

Pitestiul vechi

E tare greu să reziști în politica mare, să rămâi pe cai mari! Este și cazul deputatului Gheorghe Zgondea. Nu știu dacă vă mai amintiți de el…

Gheorghe Zgondea s-a născut la 2 iunie 1948, în comuna Ușurei, județul Vâlcea. După ce a absolvit Liceul „Zinca Golescu” din Pitești, a lucrat mai mulți ani pe un post de contabil, apoi de administrator la liceul din Costești. În 1990 este, pentru o scurtă perioadă, viceprimar al Costeștiului, din partea F.S.N., funcție din care demisionează. În toamna acelui an, pentru trei ani, devine student al Facultății de Drept a Universității „Hyperion” din București.

Din luna februarie 1992 și până în octombrie același an a fost consilier local la Costești, ales pe lista F.S.N. La 3 mai 1992 s-a înscris în F.D.S.N., fiind ales președintele organizației Costești. La alegerile din septembrie 1992 este ales deputat de Argeș (la redistribuirea voturilor). Gh. Zgondea a fost membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură și industrie alimentară. A contribuit la elaborarea Legii 83/1993, la articolele privind învățământul agricol din Legea învățământului. Pentru orașul său Costești, a obținut o hotărâre de guvern pentru introducerea de gaze și avizele necesare pentru construirea unui nou local de școală și a noului sediu al Primăriei.

La alegerile din toamna anului 1996, Gh. Zgondea nu mai candidează pentru Camera Deputaților. Nu mai are loc pe listă, apar candidați de la București, în frunte cu Nicolae Văcăroiu. A rămas, spre deosebire de mulți dintre ex-parlamentarii F.D.S.N. (PDSR), alături de partid. Se întoarce la liceul din Costești, iar în 1997 ajunge director la S.C. CARA S.A. Pitești, unde era și acționar, funcție în care rămâne până la privatizarea societății.

Deși lider zonal al P.D.S.R., Gh. Zgondea nu reușește să convingă conducerea organizației județene, la alegerile din iunie 2000, că ar putea merita măcar un post de consilier județean. Și nici la alegerile din 2004, 2008, 2012, 2016… Dar, deja, Gh. Zgondea nu mai făcea politică, mulțumindu-se că în C.V.-ul său și-a putut trece funcțiile de viceprimar și de deputat, dar și că sediul Primăriei Costești i se datorează…

Nota redacției: Din volumul în curs de elaborare „Istoria primarilor de Pitești, prefecților și parlamentarilor de Argeș”, de Jean Dumitrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 2 =