VECHEA GARĂ PITEȘTI

Pitestiul vechi

La 1/13 septembrie 1872 este dată în exploatare oficial linia ferată Piteşti-Bucureşti, după construcția căii ferate și a noii gări din Pitești.

Prin această gară au trecut, de-a lungul anilor, Mihai Eminescu. B.P. Hasdeu, Titu Maiorescu, Brătienii, toți regii României, mari personalități culturale și politice. Ca să nu mai zicem de simplii cetățeni.

Gara Pitești a ajutat enorm la dezvoltarea economică a Piteștiului, la comerțul său și la legăturile cu lumea.

În 1972, la Centenar, a fost dezvelită o plăcuță memorială, iar fostul șef al Gării, scriitorul Gh. Păun, a publicat un volum documentar despre istoria gării.

Vechea gară a fost demolată în 2013, pentru a se construi, de către Ministerul Transporturilor, pe fostul loc, o gară modernă, la standardele de astăzi.

Reproducem aici o carte poștală din anul 1915. (Editura Ad.Maier & Stern, Bucuresti Pasagiul Vilacors.

Colecția – T.C.N.)

(Nota redacției: Cărțile poștale și toate fotografiile  din această rubrică fac parte din colecția particulară a lui Cătălin Tudor, anticar și colecționar din Pitești. Textele aparțin lui Jean Dumitrașcu. Cred că reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi!  Reproducerea imaginilor este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + = 19