(VIDEO) FAMILIE SANCȚIONATĂ. ȚINEAU ÎN CAPTIVITATE UN ANIMAL PROTEJAT DE LEGE

Stiri Stiri Video

În cursul zilei de ieri, 7 februarie 2019, jandarmii argeşeni au desfăşurat o acţiune punctuală pe raza comunelor Arefu şi Sălătrucu pentru prevenirea şi combaterea activităţilor de braconaj şi protecţia fondului cinegetic.

În timpul verificărilor jandarmii au observat într-o gospodărie un exemplar de capră neagră, animal protejat prin lege, fapt pentru care au anunţat A.J.V.P.S. Argeş în vederea continuării verificărilor, astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte fără a anunţa autorităţile.

Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie, fapt pentru care jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar în cele din urmă animalul a fost preluat de lucrătorii A.J.V.P.S. care l-au preluat în custodie iar în perioada următoare va fi redat mediului natural.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

47 − = 42