PITEȘTEANCA GEORGIANA SAIZESCU, ÎN SEMIFINALELE EUROVISION ROMÂNIA 2019

Cultura

Actrița și cântăreața Georgiana Saizescu s-a născut la Pitești. Este fiica diri­jorului Coralei D.G. Kiriac, George Pa­ras­chivescu. A absolvit Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, la canto classic, apoi a urmat actoria la UNATC (a absolvit în 2006) și Universitatea „Hyperion”. Are doi copii, o fetiță și un băiat, iar soțul ei este regizorul Cătălin Saizescu, fiul legendarului re­gizor de film Geo Saizescu.

S-a făcut remarcată în filmele „Păcală se întoarce” (2006), „Viața mea sexuală” (2010), „Iubire elenă” (2010 și 2012) și „Scurtcircuit” (2017). Toamna trecută a participat, alături de soțul ei, la o sesiune Q&A pe scena Cinematografului „București” din Pitești, cu prilejul proiecției filmului „Scurtcircuit”.

Prima pasiune a actriței Georgiana Saizescu a fost muzica ușoară, susținând în liceu foarte multe concerte la Pitești și la festivaluri din țară. Iată că pasiunea aceasta a răbufnit, ea înscriindu-se în concursul Eurovision, cel mai important concurs de muzică ușoară din Europa. Ediția din acest an are loc în Israel în perioada 14-18 mai 2019.

Cum se știe, TVR organizează la noi selecția națională în vederea desemnării reprezentantului României la Eurovision Song Contest.

Georgiana s-a calificat în semifinala acestui concurs, urmând să participe  duminică, 10 februarie, la etapa de la Arad. Ea interpretează piesa „Tears” („Lacrimi”), compusă de Valentin Munteanu. Cântecul, spune Georgiana, „este ca un S.O.S. către omenire! Trebuie să ne trezim și să luptăm pentru natură, dacă fiecare dintre noi ar deveni mai responsabil, mediul nu ar mai avea de suferit. Degeaba avem atâtea minunății pe pământ, dacă nu le putem păstra!”

Ea a declarat pe pagina sa de facebook: „Motto-ul festivalului de anul acesta este și motto-ul meu <Îndrăznește să visezi!>Visul este ceea ce te face să continui și să nu te oprești indiferent de piedici!”

Îi urăm succes pe mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 32 = 34