(VIDEO) INVESTIGAȚII GRATUITE LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PITEȘTI

Stiri Video

Încă de anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu un computer tomograf (CT) performant. Echipamentul medical de imagistică este destinat în special pacienților acestei unități medicale, copiilor cu vârste între 0 și 18 ani. Începând cu 1 ianuarie 2019, și adulții pot beneficia de această investigație medicală în regim de gratuitate, doar cu trimitere de la medicul de specialitate aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.

Computerul Tomograf de la Spitalul De Pediatrie Pitești

Computerul Tomograf de la Spitalul de Pediatrie Pitești, achiziționat la jumătatea anului trecut cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, își extinde utilitatea în beneficiul argeșenilor. De la 1 ianuarie 2019, Tomografiile Computerizate (CT) pot fi efectuate și pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani. Investigațiile vor fi efectuate, prin programare, gratuit în baza unei trimiteri de la medicul specialist sau contra cost în baza unei trimiteri de la medicul de familie.

Publicată de Consiliul Judetean Arges pe Marţi, 8 ianuarie 2019

„Preocuparea Spitalului de Pediatrie Pitești a fost de diversificare a serviciilor medicale, servicii de investigații paraclinice, imagistice și radiologice, la momentul respectiv având pârghiile favorabile prin sprijinul Consiliului Județean Argeș și Ministerului Sănătății, acest lucru făcând posibilă instalarea și montarea computerului tomograf,  în a doua jumătate a anului 2018. Pentru creșterea accesibilității, Serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală oferă servicii de specialitate decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș. Astfel, în cadrul serviciului se pot prezenta pacienți cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, pacienți specifici ai Spitalului de Pediatrie Pitești, dar și pacienți cu vârsta de peste 18 ani care dețin card de sănătate și care se pot prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de specialitate”, a declarat dr. Adina Enescu, director medical la Spitalul de Pediatrie Pitești.

 „Dotarea Spitalului de Pediatrie cu CT dezvoltă radiologia argeșeană. Astfel, vom deservi prin programări toți pacienții care se adresează Spitalului de Pediatrie pentru a beneficia de această investigație, atât în regim gratuit, cât și contra-cost. Serviciile contra-cost se oferă în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialitate”, a mai precizat  Mihaela Dana Costache, medic primar, șef Secția Radiologie a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 5 =