ELEV DE LA „BRĂTIANU” DE ACUM 100 DE ANI

Pitestiul vechi

Cel mai bun liceu din Pitești, Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, este și cel mai vechi. Acesta a pornit modest, la 6 septembrie 1866, cu doar 12 elevi și un singur profesor, Nicolae Micescu, cel care preda toate disciplinele!

Treptat, o dată cu dezvoltarea orașului, liceul/gimnaziul se dezvoltă și el, fiind destinat copiilor din lumea bună. Așa se face că, de-a lungul timpului, absolvenți ai liceului au ajuns scriitori importanți, academicieni, miniștri, profesori universitari, medici renumiți, ba chiar președinți de republică (Emil Constantinescu).

Vă prezentăm, mai jos, cum arăta un elev al acestui prestigios liceu în 1920. O ținută destul de cazonă, să recunoaștem. Nu știm cine este elevul din tablou, poate vreun cititor al nostru își va recunoaște bunicul!

(Nota redacției: Pictură în ulei, din anii 1920, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. Sigur reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea picturii este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

52 − = 47