LAUREAȚII FESTIVALULUI „MUGURII FOLCLORULUI ARGEȘEAN”

Cultura

La Complexul Muzeal Golești s-a desfășurat, ieri, o nouă ediție a Festivalului Județean „Mugurii Folclorului Argeșean”, inițiat de Gabriela Pendiuc și continuat de Elena Iagăr. Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu,a scris pe pagina sa de facebook:

„Am avut bucuria să deschid cel mai îndrăgit festival de muzică populară „Mugurii Folclorului Argeșean”, concursul celor mai talentați copii din judetul Argeș. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, își propune redescoperirea, promovarea și valorificarea tezaurului etnofolcloric din Argeș și Muscel.

Pentru că Școala Populară de Arte a reușit, de-a lungul timpului, să descopere, să încurajeze și, mai ales, să cultive talentele artistice ale copiilor și tinerilor din Argeș, iată că astăzi am ajuns la a XIV-a ediție a Festivalului „Mugurii Folclorului Argeșean”.

Succesul acestui Festival este demonstrat și de numărul mare de participanți. În urma unei preselecții riguroase, pe lista concurenților s-au regăsit 47 de copii, din 26 de localități ale județului Argeș.”

Câștigătorii Trofeului ”Mugurii Folclorului Argeşean” sunt Ioan Bogdan Lupu (țambal), de 12 ani, din Tigveni, prof. Cătălin Iancu Jr., și Raluca Mihaela Stancu (voce), 16 ani, din Bascov, prof. Cristina Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1