(VIDEO) EXCLUSIV! MARIA COMAN, PITEȘTEANCĂ DE SUCCES: „MĂ INSPIRĂ EXPERIENȚELE MELE DE VIAȚĂ”

Interviu

Vocalista și compozitoarea Maria Coman are 27 de ani, este din Pitești și a absolvit Facultatea de Litere și Arte (specializarea Limbi Moderne Aplicate – germană și engleză) a Universității din Sibiu, lucrând la Institutul Cultural Român de la Viena, dar care a făcut muzică dintotdeauna.

,,Colaborări cu Horia Brenciu, studioul DeMoga Music, Adi Cristescu”

Maria a colaborat cu artiști cunoscuți precum Adi Cristescu, Horia Brenciu, DeMoga Music, dar și cu trupe mai mici, atât în calitate de solistă, cât și pe partea de compoziție. Cu pianistul Marius Văduva (din Târgoviște, cu master în jazz și cu multe concerte susținute în Canada) a fost coleg în orchestra lui Horia Brenciu. Despre pasiunea pe care o are pentru muzică, dar și alte destăinuri, Maria ne-a vorbit în următorul interviu:

-De unde vine pasiunea ta pentru muzică?

-Pasiunea pentru muzică este de când eram copil, am cântat la festivaluri, concursuri, prima diplomă fiind la concursul ziarului „Curierul Zilei”.

,,Mă inspiră experiențele mele de viață”

-În afară de muzică, se știe că ești pasionată și de a compune. Ce te inspiră?

-În a scrie mă inspiră atât experiențele mele de viață, dar și ale celor din jurul meu, prieteni, cunoscuți. De asemenea, faptul că îmi place să citesc mă ajută, acest lucru îmi stimulează creativitatea.

-Care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un artist?

-Un artist trebuie să fie în primul rând sincer cu el, acest lucru se va simți atunci când va vrea să transmită emoție. Publicul reacționează imediat la originalitate, sentiment, creativitate.

Maria Coman pe scena Filarmonicii Pitești:

PITEȘTEANCA MARIA COMAN

Publicată de InfoPiteşti.ro pe Miercuri, 19 decembrie 2018

„Vreau să vorbesc de la suflet la suflete”

-Ce sentimente ai atunci când ești pe scenă?

-Când sunt pe scenă mă transpun, mă liniștesc și mă concentrez asupra interiorului meu, pentru că doar așa simt că pot fi deschisă cu publicul meu. Vreau să vorbesc de la suflet la suflete.

-De ce jazz-pop?

-Stilul acesta pe care îl abordăm este ales în funcție de ritm, sentimente, inspirație. Pianistul Marius Văduva m-a inspirat cu ale sale creații muzicale, așadar îi mulțumesc pentru asta. El a fost plecat în Canada, eu în Viena, ne-am întors în țară și ne-am apucat de acest proiect. A ieșit de la sine, ca și alegerea stilului de altfel.

,,Am cunoscut oameni de un calibru extraordinar”

– Ai lucrat la Institutul Cultural Român de la Viena, cum descrii experiența de acolo?

-Am studiat, am mers la concerte fabuloase, am cunoscut oameni de un calibru extraordinar, la un moment dat îmi amintesc… mă aflam în camera mea înaltă, dintr-o clădire veche, ascultam ploaia cum cădea pe acoperișul din fața geamului. Așa s-a născut una din piesele pe care o și cânt în concerte. Acum, bineînțeles, am simțit acut dorul de casă, de familia mea iubită, de prieteni, cunoștințe… Însă m-am bucurat din plin de experiența aceasta.

,,Îmi doresc să fac muzică și să ajung în sufletul oamenilor”

-Ce îți dorești pentru viitor?

-Îmi doresc să fac muzică și să ajung în sufletul oamenilor. Îmi doresc o familie și o viață cultivată de valorile și standardele oferite de educația părinților mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

77 + = 81