CINEMA „BUCUREȘTI” ÎN 1967

Pitestiul vechi

După cartierul „Traian”, cartierul „Calea București” a fost, pentru multă vreme, cea mai de seamă investiție edilitară a Piteștiului, arhitecții vremii reușind să transforme o zonă plină de dughene în cea  mai frumoasă zonă a noului Pitești.

Cinematograful „București” a fost inaugurat la 21 august 1958, construcţia noului sediu de pe Calea Bucureşti, din preajma Primăriei, durând fix un an. Ulterior, au fost construite blocurile ce aveau să integreze clădirea cinematografului și să fie populate cu piteșteni agreați de regim, doar nu putea locui, la doi pași de sediul conducerii locale a PCR, orice muritor.

(Nota redacției: Carte poștală din 1967, circulată, apărută la Editura Meridiane, ce prezintă capătul străzii Calea București și Cinematograful „București”, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, anul acesta, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea cărții poștale e posibilă numai cu acordul d-lui Cătălin Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − 66 =