MAGAZINE DIN CENTRUL PITEȘTIULUI LA 1905 (133)

Pitestiul vechi

La 1905, centrul Piteștiului începea să prindă contur, prin construcția de case impunătoare și edificii de stat. Casele aveau la parter magazine cu tot felul de produse, iar la etaj erau camerele proprietarilor. Era o practică, preluată de la Viena și din alte orașe. Firește, comerțul se făcea îndeosebi în centrul orașului. Nu toate magazinele arătau super, depindea cât de rentabilă era afacerea.

Nu vom mai spune, de această dată, nicio poveste, imaginea – de pe strada Șerban Vodă – vorbește de la sine. La 1905, abia, în Pitești se luau primele măsuri concrete (contracte) pentru introducerea apei curente, apă adusă de la Mărăcineni…

(Nota redacției: Carte poștală, din 1905, Editura Em. Popescu, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, pornind de la fotografii, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, anul acesta, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerile cărții poștale e posibilă numai cu acordul d-lui Cătălin Tudor.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 2