MUZEUL REGIONAL ARGEȘ ÎN 1966 (124)

Pitestiul vechi

Primul muzeu, destul de rudimentar, să recunoaștem, din Pitești, a fost înființat de către Tatiana Bobancu, în cadrul Ateneului Popular „G. Ionnescu-Gion”, în clădirea de lângă „Zara”, actualmente pub-ul „Biblioteque”. După ce în acea clădire s-a amplasat, cu de la sine putere, Comisia aliată de control (sovietică), Muzeul a fost mutat într-o altă clădire, de pe b-dul Republicii (sediul actual al Școlii de Arte Pitești), până în anul 1970.

În 1970, Muzeul Județean, în urma diligențelor tânărului director Radu Stancu, primește un sediu generos, Palatul Administrativ (Prefectura Argeș), sediul județenei de partid mutându-se în sediul său nou, construit în Piața „Lenin”.

Două decenii, însă, Muzeul din Pitești a funcționat în clădirea pe care o prezentăm cu această ocazie.

(Nota redacției: Carte poștală din 1966, fotograf Al. Florescu, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, pornind de la fotografii, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, anul acesta, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea cărții poștale e posibilă numai cu acordul d-lui Cătălin Tudor.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 6 =