PITEȘTENI LA MODĂ ÎN ANUL 1930 (125)

Pitestiul vechi

Bravo, ai stil! În variantă masculină. Firește, nu e o prezentare de modă, ci un instantaneu din 1930 cu trei piteșteni aflați pe strada Doamna Bălașa în fața Restaurantului „Elysee” al lui Gheorghe Alexiu. Imaginea dă seama de ținuta vestimentară a celor din clasa mijlocie locală.

Poate discutau despre regele Carol al II-lea, ajuns pe tron prin detronarea fiului său, Mihai. Pentru că, la 8 iunie 1930, în toate unitățile militare din Garnizoana Pitești s-a depus Jurământul de credință față de regele Carol II al României…

(Nota redacției: Fotografie din 1930, din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. În ce mă privește, scriu din mers o istorie a Piteștiului, una destul de complexă, pornind de la fotografii, în lipsa multor izvoare istorice. Sunt convins că reușim, anul acesta, să publicăm, eu și dl. Cătălin Tudor, un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea fotografiei e posibilă numai cu acordul d-lui Cătălin Tudor.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + = 21