SPITALUL „N. BĂLCESCU” DIN PITEȘTI ÎN 1960

Pitestiul vechi

Brătienii nu doar au scris istoria modernă a României, dar au avut grijă să lase în urmă și la Pitești, orașul lor, câte ceva – un liceu, o școală, un parc, un spital, un monument etc. Așa a fost construit, PE PĂMÂNTUL LOR, din Pitești, Spitalul „I.C. Brătianu”. După 1950, spitalul a primit numele de „Nicolae Bălcescu” și așa a rămas cunoscut până astăzi. Deși, cam de prin 1996, dacă nu mă înșel, pe vremea când dl. Florea Costache era președintele Consiliului Județean Argeș, și a ținut cont de propunerile… soției, s-a transformat în Centrul de Diagnostic și Tratament, desființându-se, pur și simplu, spitalul.

Acest Centru găzduiește multe cabinete medicale, toate private, pe multe specialități, fiind o unitate medicală importantă. Păcat, da, că nu mai e spital, că a fost desființat de către dl. Costache – și câte articole nu am scris pe această temă la vremea respectivă împotriva acestei decizii! -, de parcă Piteștiul ar fi avut multe spitale.

(Nota redacției: Fotografie din colecția particulară a d-lui Cătălin Tudor, colecționar și anticar din Pitești. Textul îmi aparține – Jean Dumitrașcu. Sigur reușim, la anul, să publicăm un album inedit cu Piteștiul vechi! Reproducerea fotografiei este interzisă, fără acordul lui Cătălin Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + = 8