CINCI MEDICI NOI LA SPITALUL JUDEȚEAN ARGEȘ

Administrativ

Astăzi, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, alături de președintele Dan Manu, au fost prezenți directorul Spitalului Județean de Urgență Pitești, dr. Gabriel Copciag, și coordonatorul Laboratorului de testare pentru detecția COVID-19 al SJUP, dr. Daniel Uscatu – medic specialist Anatomie Patologică.

La conferința de presă, au fost prezentate ultimele măsuri luate privind organizarea la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești pentru gestionarea cazurilor COVID-19, precum și date referitoare la funcționarea Laboratorului de testare pentru detecția SARS-Cov-2 al Spitalului Județean Argeș.

„Spitalul Județean de Urgență Pitești este suprasolicitat de numărul mare de pacienți care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptomatologie specifică, ulterior confirmându-se. Nu a fost nicio zi să nu avem 30-40 de noi confirmați. Spitalul Județean de Urgență Pitești are o Secție de Boli Infecțioase cu 100 de paturi. De asemenea, mai are o altă secție pentru pacienți asimptomatici, tot de 100 de paturi, care nu este plină, avem acum vreo 30 de pacienți. Celelalte spitale din județ, Mioveni, Câmpulung, Valea Iașului, Leordeni, în fiecare zi ne raportează că au ajuns la capacitatea maximă. Avem patru medici de Terapie Intensivă noi, doi rezidenți, o doamnă de la Spitalul Floreasca, rezident anul V, care a venit să ne ajute și căreia i s-a oferit inclusiv cazare și masă. Mai avem încă o rezidentă care a lucrat până acum la secția de la Mioveni și care și-a dorit să rămână în continuare la noi, căreia îi oferim, de asemenea, cazare și masă. Avem detașați de la Spitalul de Pediatrie, tot pe Terapei Intensivă, doi medici. A mai venit la noi un medic pneumolog de la Ploiești, prin transfer definitiv, și care lucreaz deja la Secția de Boli Infecțioase. Toți acești medici ne vor ajuta să susținem și Terapia Mobilă cu care am fost dotați și care, de astăzi, va fi deschisă pentru a putea primi pacienții critici. Spitalul Județean de Urgență Pitești susține, cu medicii interniști și pneumologi, și celelalte spitale din județ. Avem detașați medicii noștri la Spitalul Valea Iașului deoarece colegii de acolo s-au pozitivat și a trebuit să intre în concediu medical. Avem, în continuare, trei medici infecționiști care lucrează la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mioveni. Suntem în situația în care personalul medical se va epuiza în curând cu toate aceste detașări”. – dr. Gabriel Copciag, director medical Spitalul Județean de Urgență Pitești

“În Laboratorul de Biologie Moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești avem un aparat Real – Time PCR performant. Laboratorul respectă criteriile de bio-siguranță atât la nivel național, cât și internațional. Toate cadrele medicale au pregătirea și experiența necesară în stabilirea diagnosticului. În acest moment lucrăm 300 – 400 de teste pe zi. Firește că am depășit capacitatea de prelucrare a laboratorului, dar prin ture suplimentare încercăm să facem față acestei testări. A crescut și numărul persoanelor care se testează la cerere, cu plată, în special fiind vorba de persoane care doresc să plece în străinătate. Laboratorul nostru este unul dintre cele mai perfomante din țară, cu o sensibilitate analitică de testare chiar de 10 ori mai mare decât alte laboratoare din România și investigăm trei gene de testare.” – dr. Daniel Uscatu, medic specialist Anatomie Patologică / coordonatorul Laboratorului de testare pentru detecția COVID-19 al SJUP.

Președintele C.J. Argeș, dr. Dan Manu: „Începând de astăzi, Spitalul Județean de Urgență Pitești are cinci medici noi, de specialități atât de necesare privind supravegherea și tratarea cazurilor COVID. În felul acesta, putem asigura asistență medicală bolnavilor critici în cadrul Unității Mobile de Terapie Intensivă, care, subliniez, a venit motivat la Pitești, ca necesitate, după o notă de fundamentare făcută de specialiștii din Argeș. Vreau să menționez că nu a fost implicat niciun factor politic. Dar, fiind campanie electorală, toată lumea se laudă. În fapt, să nu credeți că ne-a ajutat cineva. Noi ne-am organizat în interior, iar eu, ca președinte, având privilegiul că sunt medic, împreună cu echipa, am vrut să ajutăm sistemul sanitar și, în special, resursa umană deoarece, în ceea ce privește Guvernul, Ministerul Sănătății, decidenții, în general, chiar dacă au fost făcute solicitări, acestea nu au fost onorate. Eu vă spun, cu precizie, că atât conducerea Spitalului Județean, ajutată și de mine, cât și Pediatria și celeltate spitale din județ am făcut echipă. Cu această ocazie, vreau să transmit un mesaj oamenilor politici: Nu faceți campanie electorală pe suferințele oamenilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

52 + = 62